Tankönyvrendelés

Tisztelt Szülők!

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet működtet, melyen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre vonatkozó tankönyveket.
A rendelés diákonként történik, mely rendeléseket a KELLO összesíti, megrendeli a tankönyvek kiadóitól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol a tankönyveket egyedi menetrend alapján kiosztják a szülőknek/diákoknak. Az intézményt váltó diákok számára, illetve egyéb esetekben (pl.: elvesztett, megsérült tankönyvek) az iskolák év közben is tudnak a KELLO-tól tankönyveket rendelni, mely rendeléseket a KELLO egyedileg teljesíti.

A 2018/2019. tanév tankönyvrendeléséről:

 • az 1-9. évfolyam valamennyi tanulója térítésmentesen kapja a tankönyvet,
 • a Szülői felületen keresztül, az alap és pótrendelésben rendelt tankönyvek mellett az évközi rendelés tankönyveinek értéke is befizethető/utalható,
 • a szülői felületen a Dokumentumok menüben elérhető a 2018/2019-es tanév szülők részére összeállított tájékoztatója, az Adatvédelmi tájékoztató, Üzletszabályzat és az ÁSZF, valamint a felület használatához segítséget nyújtó Felhasználói kézikönyv.

Tankönyvek átvétele:

2018. augusztus végéig kapják meg az iskolák az alaprendelés során megrendelt tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény fogja tájékoztatni a szülőket.
A pót- és évközi rendelés során az iskolák a megrendelt tankönyveket a kiadói beszállítások függvényében kapják meg. A tankönyvek átvételéről az adott intézmény fogja tájékoztatni a szülőket.

Számlázás, fizetés:

Azok a szülők, akik a postai befizetés mellett döntenek, számlájukat a tankönyvekkel együtt az iskolában kapják kézhez. A számla alsó, perforált részén találják a befizetéshez szükséges csekket. Kérjük, hogy a befizetést követően a feladóvevényt őrizzék meg.
Az online fizetést választó szülők nem kapnak csekkben végződő számlát, ők a szülői felületen keresztül tudják befizetésüket megtenni, és a kapcsolódó számlát pdf. formátumban letölteni.
Befizetési határidő alaprendelésnél: 2018. szeptember 15.
Pótrendelés és évközi rendelés esetén a tankönyvek átvételét követő 15 napon belül.

Befizetés módjai:

 • a Magyar Postánál készpénzben, bankkártyával,
 • banki átutalás: a KELLO  64400068-30107825-11100049 számú bankszámlájára.
  (Banki átutalás esetén a közleményben minden esetben szerepelnie kell a tanuló nevének, 11 jegyű oktatási azonosítójának, vagy a számlán található ST-kódjának)
 • a szuloifelulet.kello.hu weboldalon keresztül bankkártyás fizetés (MasterCard, Maestro, Visa) egy regisztrációt követően lehetséges

Ha gyermeke iskolát vált:

 • Térítésmentes diákok esetében az iskolával közösen kell a váltásból következő, esetlegesen a tankönyveket érintő teendőkről egyeztetni.
 • Fizetős diákok esetében, ha a leszállított és átvett tankönyvekre nincs szükség, a szülő 2018. szeptember 15-ig saját költségén visszaküldheti azokat a KELLO részére. Visszaküldeni csak hibátlan, adott évben rendelt, új tankönyveket lehet (a visszaküldött tankönyvekkel együtt kérünk küldeni egy elállási nyilatkozatot, mely tartalmazza a visszaküldött tankönyvek pontos listáját.)
  Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Üllő, Budaörs OLK 1000.

Ingyenességre jogosító határozatok, jogosultság változás leadásával kapcsolatban (10-12. évfolyam): a változás kezelésében, elfogadásában, illetve rendelési felületen történő rögzítésében a KELLO nem illetékes. Kérjük, ez ügyben az iskolával szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot.

Lakcímváltozás:

amennyiben a  szuloifelulet.kello.hu weboldalon keresztül kéri a változások rögzítését, az iskola erről értesítést kap, azonban szükséges, hogy Önök is felvegyék a kapcsolatot az iskola tankönyvfelelősével, hiszen a változást intézményi szinten kell rögzíteni.

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO)
+36 1 237 6900
szuloifelulet.kello.hu
E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu
1391 Budapest Pf.: 204.

 

Tankönyvrendelés megrendelőlapok

Tankönyvrendelés 9. évfolyam megrendelőlap – letöltés

Tankönyvrendelés 10. évfolyam megrendelőlap letöltés

Tankönyvrendelés 11. évfolyam megrendelőlap letöltés

Tankönyvrendelés 12. évfolyam megrendelőlap letöltés